Visie van de club

Gezellig samenzijn, een praatje onderweg, sight-seeing : genieten staat centraal

De vereniging heeft als doel om samen met zijn leden in een leuke en sportieve groepssfeer, zonder competitiegeest, maximaal genot te halen uit het fietsen. Wij rijden toertochten en marathons zowel in binnen-als buitenland, waarbij het geenszins de bedoeling is om in welke rit dan ook maximale prestaties, koersgemiddelden of rangschikkingen te halen. De naam Tornado Mountainbikers is 'tongue-in-cheek' : competitie- of koersambities horen niet thuis in de filosofie van de club. Zit de rit erop, verzamelen we in de kantine voor een gezellige apres.

Hakuna MatataOp de linkermouw van onze kledij staat het Swahili symbool voor Hakuna Matata, wat letterlijk vertaald betekent 'er is / zijn geen' (Hakuna) 'problemen / moeilijkheden' (Matata), of vrij vertaald 'geen zorgen'.

Voor velen primeert het samenrijden op waar men gaat rijden. Het staat iedereen vrij te rijden waar en wanneer men wil, de clubkalender is slechts een leidraad. Liever een alternatieve rit of afspreken op een ander moment? Via ons forum kunnen de leden afspreken.

Veel regels hebben we niet, maar kom je toch meerijden, vragen we je als vertegenwoordiger van onze club :

Een valhelm te dragen

Vallen hoort er nu eenmaal bij, het dragen van een valhelm is verplicht. Hierdoor kunnen ernstige letsels voorkomen worden.

De clubkledij tijdens het fietsen te dragen

Kalenderritten worden gereden in clubuitrusting. Dit bevordert de zichtbaarheid van onze club en bevordert het groepsgevoel.

Aansluiting VWB

Opdat iedereen verzekerd is in zowel binnen- als buitenland, vragen wij dat al onze leden aangesloten zijn bij de VWB en zich aanmelden bij Tornado Bikers VZW.

Respect voor de natuur

NOOIT afval achterlaten tijdens het fietsen : lekke binnenbanden, lege drinkbussen of verpakkingen e.d. horen vanzelfsprekend thuis in de vuilbak.

Respect en hoffelijkheid voor alle deelnemers

Hoffelijkheid voorop! Of het nu gaat om fietsers, wandelaars, ruiters etc. wij hinderen geen andere deelnemers. Heeft iemand materiaalpech? Een helpende hand wordt altijd gewardeerd en geven jezelf en de club een goed gevoel.